Gör egen Play-Doh lera

Här kommer jag med ett recept på en underbart mjuk och gummiaktig play-doh lera som man lätt slänger ihop på en minut . Nästan alla ingredienser fanns redan här hemma förutom Alun, det fick jag ta mig till Ica-affären för att införskaffa.

Jag valde att göra två olika färger så delade upp degen på två, men man kan ju självklart göra fler små om man hellre vill det.

Hemgjord play-doh lera 

  • Ca 3,75 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl salt
  • Ca 3,75 dl kokhett vatten
  • 1 1/2 msk olja
  • 1 msk drygt med alun (hittar ni i kryddhyllan i vanlig mataffär)
  • Karamellfärger

Gör så här:

Blanda samman alla torra ingredienser och häll sedan på vatten och olja och knåda till en mjuk deg. Dela upp i bitar och häll på lite karamellfärg i taget. Förvara sedan i plastpåsar när de inte ska bakas mer med, håller några veckor i kylen. Play-doh leklera

Play-doh leklera 1