Saffransmuffins med kanelfrosting

Damn! Så sjukt god och en riktigt julig kaka, perfekt att bjuda på nu när advent snart är här. Jag tjuvstartade som vanligt med julbak. Men äsch, bakning gör ju inget. Annars försöker jag ändå hålla mig till första advent med pynt osv för stämningens skull.

Det här receptet på saffransmuffinsen finns redan här på bloggen. Förra året var först gången jag bakade dem och smakade dessa, dock då utan frostingen. Grymt goda utan såklart, Men det blev ändå lite pricken över i:t måste jag ändå säga.

Här kommer receptet igen :)

Saffransmuffins med kanelfrosting 

 • 2 ägg
 • 2 dl strösocker
 • 4 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 frp saffran
 • 200 gr smör
 • 1,5 dl mjölk

Kanelfrosting :(öka mängden om det ska räcka till alla 12 muffins, detta recept räckte till ca 5 muffins)

 • 60 gr Philadelphia
 • 20 gr smör
 • 1 tsk kanel
 • 1-2 dl florsocker

Gör såhär:

Vispa ägg och socker vitt och poröst med elvisp. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och vaniljsockret i en separat bunke. Smält sedan smöret och häll i mjölk och saffran i kastrullen. Sikta ner mjölblandningen varvat med vätskan med slickepott i äggsmeten och rör till en slät smet. Sätt bakformarna i en muffinsplåt (går lika bra att göra utan muffinsplåt) och häll i smeten nästan ända upp och grädda i ugnen ca 15 min i 225 grader.

Frosting: rör ihop rumsvarmt smör med Philadelphia, kanel och florsocker efter smak. Jag tog kanske högst 1 dl sammanlagt om ens det. Smaka av innan ni tillsätter mer är mitt tips, kan bli alldeles för sött annars. Spritsa sedan på frostingen på muffinsen och njut av dessa goda skapelser!!

Saffransmuffinsen med kanelfrosting 1

Saffransmuffinsen med kanelfrosting 2Saffransmuffinsen med kanelfrosting