Krämig räkpasta med parmesan och ruccola

Det här är en riktigt god middag kan jag lova! Så gott och krämigt. Byt ut räkorna mot lax om du hellre vill, det var så i ursprungsreceptet. Längtar redan till nästa gång detta ska lagas här hemma.

@zeinaskitchen står får inspirationen.

INGREDIENSER

  • 500 g räkor (eller lax)
  • 100 g färsk spenat
  • 1 st vanlig lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk fiskfond
  • Svartpeppar
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk rivet citronskal (endast det gula)

GÖR SÅ HÄR

  1. Hacka löken i små bitar och stek i olja eller smör. När löken mjuknat och fått lite färg pressar du över vitlöksklyftorna och steker lite till.
  2. Häll sedan över creme fraich, grädde, dijonsenap, fond, svartpeppar och rivet skal från en citron. Blanda väl.
  3. Låt såsen koka upp och puttra i 10 minuter. Vänd sedan i färsk spenat och låt puttra i 10 minuter till.
  4. Ha i räkorna och låt puttra ytterligare 3-5 minuter.
  5. Servera sedan med pasta (gärna färsk), ruccola och parmesan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *