Pastasås med grillad kyckling och champinjoner

I lördags ville jag och min syster äta något snabbt och gott på kvällen, då mannen i huset var borta på galej på annat håll så passade jag på att göra något som jag älskar, nämligen zucchini-spagetti och så då pastasåsen till det. Yummie!

Rätten gjorde jag lite på känn, så jag ska försöka komma ihåg på ett ungefär hur mycket av varje ingrediens jag hade i.

Pastasås med grillad kyckling och champinjoner

  • 1 grillad kyckling
  • 1 frp färska champinjoner ( ca 250 gram)
  • 2 dl créme fraich
  • 1 1/2 – 2 dl vispgrädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk persilladekrydda (köpt i en thebutik)
  • 1 msk soja
  • Några drag med kryddan ”chicken and steak”

Gör så här:

Rensa ur den grillade kycklingen och skölj och skär de färska champinjonerna i lagom bitar. Fräs kycklingen och champinjonerna i smör i en stekpanna en liten stund. Tillsätt sedan grädde, créme fraich och kryddorna och låt koka ihop en stund. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.

Zucchinispagetthi: strimla zucchini till spagetti-liknande form med en Julienne skalare alt, i tagliatelleform med hjälp av osthyvel eller potatisskalare. Stek sedan zucchinin i smör i omgångar och rör runt hela tiden. Ska bara bli varmt och ha lite al dente känsla. Sedan är det bara att servera med pastasåsen!

Pastasås med grillad kyckling och champinjonerPastasås med grillad kyckling och champinjoner 2Pastasås med grillad kyckling och champinjoner 1Pastasås med grillad kyckling och champinjoner 2