Kalljästa baguetter

Ett superbra recept på goda baguetter att knåda ihop på morgonen och baka ut framåt eftermiddag/kvällen när det är dags för middag. Supergott! Det går lika bra att nattjäsa vilket innebär att du knådar degen på kvällen och bakar ut på morgonen istället. Funkar vilket som. Prova nästa gång du ska bjuda någon på gott färskt bröd!

INGREDIENSER FÖR 2 BAGUETTER

  • 12.5 gram jäst (cirka 1/4 paket)
  • 3 dl kallt vatten
  • 1.5 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • 390 gram vetemjöl (cirka 6.5 dl)

GÖR SÅ HÄR

  1. Fördela jästen i en bunke till köksassistenten.
  2. Häll på vattnet och rör om tills jästen lösts upp.
  3. Tillsätt oljan och arbeta in mjölet.
  4. Arbeta degen i 5 minuter innan du tillsätter saltet.
  5. Arbeta ytterligare 5 minuter efter att saltet tillsatts.
  6. Sätt plastfolie över bunken och sätt in i den i kylen i cirka 8 timmar.
  7. Dags för utbakning: ta ut bunken ur kylen, klä en plåt med bakplåtspapper och ta upp degen på lätt mjölat bakbord.
  8. Dela degen i två delar och srkuva till baguetter.
  9. Låt brödet jäsa under duk i cirka 30 minuter och sätt samtidigt på ugnen på 225 grader.
  10. Grädda baguetterna i cirka 12-15 minuter.
  11. Låt svalna på galler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *