Veckomeny/matsedel

Ibland så är man inne i en period där man inte varken har ork eller lust att komma på någon mat man vill äta i veckan, så även jag typ ganska ofta och just då är det bra att få tips på en veckas meny ifrån någon annan. Så min tanke var att jag kunde skriva ner min veckas meny till er så kanske ni får några tips på vägen.

Kör den rakt av eller välj ut några -valet är såklart ditt :) 

Denna vecka kör jag enligt följande matsedel:

Måndag: inget roligare än rester från frysen (då handlingen inte hade gjorts innan) 

Tisdag: Pastasås med kassler och champinjoner – serverad med glutenfripasta

Onsdag: Korvstroganoff med *blomkålspotatis, råris till barnet

Torsdag: Köttbullar med kokt potatis och brunsås, kokta grönsaker

FredagFläskfilégryta med grönsaker

Lördag: Stekt fläskytterfile med avokado och bearnaisesås. 

Söndag: Spagettisoppa

Det är inte helt säkert att allt detta blir av att jag lagar och kanske inte ens de dagarna jag skrivit upp det på, men det är i alla fall köpt hem så att jag kan laga det.

*Blomkålspotatis – 1 huvud färsk blomkål som man skivar i 1 cm tjocka skivor och lägger ut på en ugnsplåt. Sedan brukar jag pensla på en blandning av olivolja, chiliflakes och vitlök över blomkålsskivorna som sedan får vara i ugnen på 225 grader tills de börjar få lite färg. Jag gillar när de börjar bli lite små brända runt kanterna -då tycker jag att de blir som bäst. På bilden är blomkålen innan de varit inne i ugnen.


 

Jag har tyvärr inte hunnit lägga upp alla recept här ännu, så ni får hålla till godo med menyn samt länkar till andras bloggar  i börjar och så hoppas jag att jag blir bättre på att fota maten innan jag äter upp den :)