Chokladbollar med glamour, en perfekt ”gå bort present”

Godmorgon!

Vaknade rätt sent idag (som vanligt skulle jag säga) men vad gör det när det är helg och man inte har något som står på ”schemat”.

Igår var jag hemma hos Tessan tillsammans med Carro och Josse som alla tre är mina barndomsvänner! 6 timmar av roliga minnen och konstant tjattrande :) Helt sinnes vad man kommer ihåg från sin barndom! hahaha. Väldigt trevligt hade vi och tack snälla för allt gott Tessan!!

Jag hade med mig en liten ”gå bort present” till henne såklart och denna gång fick det bli Chokladbollar med glamour i en hemtillverkad ask och till det en flaska rödvin. Bilder på allt detta får ni lite längre ner.

Recept på Chokladbollar med glamour har jag hittat på denna blogg och det tackar jag för! Jag har gjort en liten ändring bara annars är det exakt som hon gjort.

Är detta något du skulle vilja göra och ge bort? eller kanske rent av vill ha själv och lyxa till det med, ja då kommer här receptet:

Ingredienser:

 • 100 g smör
 • 1 dl socker
 • 1 msk vanlijsocker
 • 3 msk kakao
 • en liten nypa salt
 • 3 dl havregryn
 • 0,5 dl kokos
 • 0,5 msk arrak
 • 3 msk kaffe
 • 200 g choklad av valfri sort
 • strössel eller färgat socker
Gör så här:
Stoppa alla ingredienserna i en bunke och låt stå tills smöret blivit rumstempererat. Använd händerna och gör till en deg. Rulla till bollar, ganska små, och ställ i frysen en timme. Smält chokladen i ett vattenbad och rulla bollarna i chokladen och lägg bollen i en knäckform. Sprinkla över strössel direkt, för chokladen stelnar fort som tusan.

 

Om du vill göra eget socker med färg så gör du bara så att du stoppar socker i en plastpåse, tillsätter någon droppe med karamellfärg (i mitt fall röd och blå) knyter ihop och skakar påsen ordentligt. Klart! Så snabbt gör du en rolig och annorlunda dekorering.

 

Lite bilder som utlovat:

 

      

 

Asken som ni ser på bilden ovan har jag gjort själv, locket är gjort av ett av mina tapetprover och botten är gjord av ett rosa cardstockpapper. Lätt och kul att göra! Vill du har förklaring på hur man gör en sådan ask? Säg till så kan jag i ett separat inlägg lägga upp en beskrivning på hur man viker en egen ask.

 

Nu dags att ta tag i dagen!

 

Trevlig söndag

 

Kram Rebecka

 

4 kommentarer

 1. Dom var jätte goda bollarna :) Tack snälla! Hoppas vi ses alla snart igen. Många kramar

Kommentarer är stängda.