Små blåbärspajer

Skööönt med fredag! Slutade ganska skapligt idag och åkte hem direkt och började att göra blåbärspajer som jag skrev igår att jag kanske skulle göra och det blev så, mini varianter fick det bli! Roligare så :)

Tog tag i städningen också innan Peter kom hem, skönt att ha det gjort inför helgen, så nu sitter jag här och är lite små hungrig och funderar på vad vi ska äta ikväll.. en blåbärspaj ska i alla fall intas, så mycket vet jag :) hihi.

Recept på 6 små blåbärspajer kommer här:

Ingredienser:

  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • lite maizena eller potatismjöl
  • 250g blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda socker, vetemjöl och havregryn i en bunke. Tillsätt det tärnade smöret och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i formarna och häll på blåbär så mycket som du tycker blir lagom. Strö över lite maizena eller potatismjöl och eventuellt lite socker om du vill ha de lite sötare.
Ställ in i ugnen i ca 15 min. Servera med hemgjord vaniljsås! Mums!!

 

 

Smaklig spis!

 

Kram Rebecka