Tacorulle

Att testa olika varianter av fredags-tacosen kändes som en bra grej att göra. Jag gillar ju den klassiska tacosen med alla dess olika tillbehör man själv får välja, men ändå, ibland vill man testa något nytt och så gjorde jag!

Den här Tacorullen är gjord av en smördeg som grund, resten är olika tillbehör av tacos :)

Perfekt att göra om man får överbliven tacoköttfärs som man inte vet vad man ska göra av.

Receptet är taget ifrån kardemummagumman.

Ingredienser

  • 1 rulle smördeg
  • Tacofärs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl majs
  • 1 burk tacosås
  • 2 dl krossade tacochips
  • 1 ägg
  • vallmofrön

Gör så här:

Rulla ut smördegen och bred färsen över i ett jämnt lager, bred över lite creme fraiche, krossade nachos, salsa, ost och majs.

Rulla ihop smördegen från kortsidan och pensla den med uppvispat ägg och strö över lite vallmofrö.

In i ugn 210 grader i ca 15-20 minuter.  Dela sedan rullen i 4 bitar. Servera med en sallad, nachos, salsa och creme fraiche.

Tacorulle bild 1 Tacorulle bild 2 Tacorulle bild 3

Tacorulle bild 5 Tacorulle bild 6 Tacorulle bild 7

Den blev så himla god! Krispig av smördegen gjorde den inte mindre mumsig.

Testa! Du kommer inte bli besviken :)

 


Kommentera


*

2 + 2 =