Igår var det nytt recept som jag fick testa att göra som fredagsmat, enkelt och smidigt som alltid med saker som är i ugnen!
Mycket av inspirationen kommer numera ifrån Instagram, och det var faktiskt där som jag såg en vän som lagt upp en bild på kyckling i fetaostsås.
Jag googlade mig fram och följde receptet ifrån 56kilo.se
Du behöver följande:
- 4 kycklingfiléer
- 1 dl vispgrädde
- 1 burk Arla creme fraiche fetaost & soltorkade tomater
- ½ paket Fontana fetaost original
- Lite soja
- Svartpeppar
- körsbärstomater på kvist
Gör så här:
Rensa kycklingfiléerna och skär dem i stora kuber. Stek dem i smör snabbt så de får lite färg, lägg sedan över i ugnsform.
Koka upp såsen: Grädde, Creme Fraiche och fetaost, krydda med soja och peppar. Fetaosten ska smälta. Dra något varv med saltkvarnen på kycklingen och häll sedan såsen över kycklingen.
Halvera körsbärstomaterna och stoppa ner i såsen med snittytan ovanför. Låt stå inne i 200g i ca 25.min.
Servera sedan med blomkålspotatis och en god sallad så är fredagsmiddagen perfekt!
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.