Lchf Muggkaka – Mug Cake

Otroligt snabb och lätt kaka gjord i micron på 2 minuter. Det bästa är att den går att variera i olika smaker och dessutom behöver man inte få så dåligt samvete när man äter den då den är en nyttigare variant.

Som jag nämnt tidigare så var det just på Instagram denna kaka visade sig och den lät ju för himla smidig, så jag passade på när jag hade syster över på fredagsmys att göra den till oss.

Du behöver följande till 2 Muggkakor:

  • 1 ägg
  • 1 msk sötning, tex honung,agave sirap eller liknande
  • 1 msk mandelmjöl
  • 1,5 msk kokosmjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk grädde
  • 1,5 msk turkisk yoghurt, creme fraich eller rysk yoghurt
  • 70% mintchoklad 2 rutor
  • olja

Gör såhär:

Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke, tillsätt sedan ägg, grädde och turkisk yoghurt och vispa ihop.
Smörj två porslinskoppar med lite olja och häll i smeten till hälften (den ska kunna bubbla ihop så därför behöver man ha halva koppen tillgodo), stick sedan ner bitar av chokladen och kör in i micron ca 2 min, en i taget.

Tippa sedan över kakan på en tallrik och smält två bitar med choklad och använd som frosting.
Dekorera med kokosflingor och servera med vispad grädde.

Muggkaka bild 1

Muggkaka bild 2

Muggkaka bild 3

Muggkaka bild 4

Muggkaka bild 5

Ät och njut med gott samvete!

En kommentar

Kommentarer är stängda.