LCHF Muggkaka – Mug cake med mazarin och hallon

Det här är andra microkakan i en kopp jag testat mig på. Som jag skrev i förra inlägget så går denna kaka att variera i alla möjliga olika smaker och är superduper enkel att slänga ihop som mellanmål, eller som ren fika!

Receptet kommer ifrån Bakasockerfritt – fantastisk blogg!!

Du behöver:

  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk sötströ eller annan sötning som ex honung
  • ½ krm vaniljpulver
  • 1 droppe bittermandelarom
  • ½ tsk bakpulver
  • några hallon

Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör noga ner ägg och en droppe bittermandelarom bland de torra ingredienserna. Rör även ner valfri mängd hallon.
Smörj en kopp med olja och häll ner smeten i denna.
Ställ muggen i micron och värm på full effekt i 1 ½ minuter (lite längre om hallonen är frysta).

Servera tillsammans med hallon och vispad grädde så har du en komplett efterrätt/kaka att bjuda på

Muggkaka mazarin-hallon bild 1

 


Kommentera


*

9 + 1 =