Banankaka med frosting

Fantastiskt god kaka måste jag säga! Har aldrig ätit banankaka tidigare.. smakar nästan som morotskaka, så ni som gillar det kommer garanterat att gilla den här också! :)

Jag hittade detta recept på Victorias blogg Matplatsen, sökte egentligen inte på just banankaka utan hittade det av en slump :)

Perfekt kaka att baka om du har bananer som inte ser särskilt roliga ut att äta men som är perfekta att användas till den här kakan!

Ingredienser:

100 g smör
3 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 mogna bananer
1/2 dl mjölk
70 g mörk choklad

Glasyr:
125 g färskost
1 1/2 dl florsocker
50 g smör eller margarin
25 g riven choklad

Gör så här:

Börja med att ställa in ugnen på 175 grader. Mosa bananerna antingen med gaffel eller med matberedare. Hacka chokladen. Smält sedan smöret och blanda de torra ingredienserna socker, mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel i en bunke. Rör ner smöret i torrblandningen och tillsätt äggen och mjölken. Blanda ordentligt. Rör ner den mosade bananen och den hackade chokladen. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

Låt kallna.

Blanda färskost, florsocker och rumstempererat smör fluffigt. Bred på kakan och strö över riven choklad.

Mums! Denna måste jag göra snart igen :) Mycket saftig kaka!

Ha en bra dag!

Kram Rebecka


2 Responses

    • Rebecka says:

      Verkligen god! Mmm sockerkick är lite jobbigt, synd att socker är så gott, hade man kunnat leva på det så hade man ju ätit allt :) haha

Kommentera


*

21 − = 13