Försök till Rosa Drömmar..

Det var min tanke till en början, men insåg när de var inne i ugnen att rosa det kommer dom inte vara när de är klara.. :( buhuu, synd.. men de blev iaf goda ändå tycker jag :) Första gången jag bakat drömmar och tyckte ändå att det gick rätt bra! Tog med mig några på bilresan till Göteborg igår som mamma, jag och syster Eva kunde fika på, sen fick mamma resten som var kvar :)

Idag tog jag också med mig kakorna som jag hade kvar hemma till Tessan och barnen där jag var på förmiddagen och fikade i solen! Sååå gött väder (om man sitter i lä förstås, för en sak är säker.. i Tallboda blåser det alltid).

Nu till receptet som jag gjorde efter..

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk hjortronsalt
  • 5 droppar röd karamellfärg ( ta mera om det ska bli rosa)

Gör så här:

Sätt på ugnen på 150 grader.
Vispa smör och socker ljust och krämigt. Droppa i färgen och vispa lite mera.
Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och hjortronsalt.
Rör ihop de två delarna till en smulig deg.
Rulla till 20 bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.

Ställ in i ugnen 15-20 min.

När de svalnat förvaras dom i en glasburk med lock (om det nu finns några kvar efteråt).

 

Hoppas ni lyckas bättre med att få dom rosa än vad jag gjorde :) Vita är ju väldigt fina också, men går det att göra dom rosa, då måste man ju självklart testa! Sån är jag :)