Cheesecake muffins med vit choklad frosting

Mmm.. lika gott som det låter var de att äta, skulle kanske inte säga att de är som cheesecake som man vanligtvis gör, men där jag hittade detta recept så hette dom så :)

Idag tog jag med de muffinsarna som blev över till mina standard kollegor som sällan tackar nej till mina bakverk och betyget tror jag blev helt klart godkänt :)

Så nu tänkte jag tipsa er om att bjuda någon ni tycker om på dessa..

Ingredienser till muffins:

 • 115 g smör (mjukt)
 • 115 g socker (ca 1,5 dl tror jag jag mätte det till, använd gärna våg)
 • 2 ägg
 • 115 g vetemjöl (2 dl tror jag det blev)
 • 1/2 tsk vaniljsocker (jag tog som vanligt vaniljpulvret istället)
 • 2 msk mjölk

Ingredienser till frosting:

 • 200 g vit choklad
 • 175 g philadelphiaost
 • 6 msk creme fraich
 • 1 1/2 tsk vaniljsocker (tog vaniljpulver istället)
 • 6 msk florsocker
 • Färska jordgubbar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker en stund till sockerkristallerna åkt in i smöret. Häll i ett ägg i taget och fortsätt vispa. Blanda vetemjöl med vaniljsocker och häll i en finsil och sikta över det. Vänd runt med en slickepott och häll sedan i smeten i små muffinsformar med hjälp av två skedar.

Grädda i ugnen i 15 min och ta sedan ut och låt de svalna lite..

Under tiden muffinsarna svalnar gör du frostingen. Börja med att smälta den vita chokladen över vattenbad och låt den svalna. Vispa ihop alla andra ingredienser och rör sedan ner den smälta chokladen. Antingen väljer du att spritsa över frostingen på muffinsarna eller så brer du över ett tjockt lager.

Ställ in i kylen ca 1 timme så frostingen hinner stelna till sig lite och sen är det bara att dekorera med färska jordgubbar! :)

Jag vet faktiskt inte hur jag hittade de här muffinsarna.. det var inte det jag sökte på när jag googlade runt, men tur var väl det att jag hittade till denna blogg Louise Bakar. Tackar dig för receptet! (jag gjorde dock om några små saker i receptet, annars har gjort precis som henne)

Idag hade jag tänkt att baka också.. men hade väldans dåligt med energi i detta trista väder :( egentligen kanske det var precis bakning man skulle sysselsätta sig med idag för att bli lite pigg och glad :)

I morgon får vi fikagäster så något måste man ju baka tills dess.. tar det efter jobbet i morgon istället! :)

Ha nu en fortsatt bra onsdag!

Kram kram