Proteinmüsli

Av en slump hittade jag detta recept på proteinmüsli i en lchf bok som jag ”kopierade” i affären, Busigt värre va? :) haha..

Men i alla fall så har jag letat efter något nytt att prova och då passade den här bra eftersom den inte innehåller gryn som jag haft i min tidigare müsli. Det är egntligen inte till mig då jag inte äter särskilt mycket müsli ( har lite problem med att behöva tugga samtidigt som man ska svälja yoghurten, hahaha!) utan det är till Peter så han har något vettigt att äta till frukost på jobbet som är smidigt att ta med sig!

Om jag kunde gjort något annorlunda till nästa gång så är det att hålla extra koll på de sista minutrarna i ugnen.. för det går fort när det väl torkat.. man lär sig av sina misstag :)

Här kommer i alla fall receptet till er som gillar müsli och vill äta något nyttigare än de där gamla paketen Start :)

Ingredienser:

 • 500 g krossat bovete
 • 3 dl kokos
 • 2 dl solroskärnor/frön
 • 1.5 dl linfrön
 • 2 dl pumpafrön
 • 200 g blandade nötter (hasselnötter, mandlar och lite valnötter)
 • 1/2 dl rapsolja
 • 1 dl vatten
 • 1/2 dl flytande honung
 • 1 msk kanel eller mer

Gör så här:

Blötlägg bovetet i rikligt med vatten några timmar eller över natten.

Häll av vattnet och skölj bovetet. Låt torka några timmar tills det blir hyffsat torrt (lägg upp på en plåt att torka för bästa resultat)

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda bovete, kokos, solroskärnor, linfrön, pumpafrön och grovhackade nötter i en skål. Blanda sedan olja, vatten och honungen och häll över müsli blandningen. Häll över så mycket kanel som du själv vill, jag hällde bara lite på känn. Blanda sedan runt i skålen och häll ut på en ugnsplåt som har lite olja i botten.

Rosta i ugnen i ca 1- 1.15 h eller tills en blivit torr och fått bra med färg. Blanda om då och då typ var 5:e -10:e min så att det inte bränns. Om du vill kan du dela upp detta på två plåtar så tar det inte lika lång tid.

Förvara sedan proteinmüslin i en tät burk och ät förslagsvis detta med naturell yoghurt eller turkisk yoghurt.

Nu använde jag upp alla mina frön och nötter så nästa Maxi besök får bli storhandling av det! :)

Nu ska jag kika in veckans Desperate Housewife.

Ha de gott!

2 kommentarer

 1. Ett tips är att använda boveteflingor om du vill undvika flingor med gluten :) Om Peter nu vill ha mer müslilikt någon gång :)

  • Tack för tipset, det får det kanske bli om jag ska testa någon mer müsli i framtiden (vilket jag säkerligen kommer göra) :)

Kommentarer är stängda.