Hemgjord mandelmassa morgondagen till ära…

För imorgon om ingen missat det är det fettisdagen/semledagen :) så nu ska mina infrysta minisemlor och semletårtan äntligen få ätas upp, men självklart inte bara utav mig själv utan i morgon kväll får vi också sällskap av gänget vi var med i Åre på skidresan i helgen (kan bara meddela att det var huuuur kul som helst på resan!!), kan inte bli annat än bra! Mums! :)

Jag gav mig på ikväll att göra hemgjord mandelmassa med lite hjälp av Ida´s mixer (tack för lånet!!). Gick tyvärr inte jätte lätt att mixa utan att mandlarna fastnade i kanterna.. men med lite trix och fix fick jag ihop min mandelmassa och såhär gjorde jag:

Ingredienser:

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 1 äggvita
Gör så här:
Skålla mandlarna gör du genom att koka mandlarna i en kastrull i ca 1 min, sedan tar man bara bort skalet och lägger dessa i mixern. Mixa mandlarna till ett fint pulver så gott det går (jag fick ta bort några större bitar mandel, men annars gick det bra). Tillsätt strösocker och äggvitan till en slät massa (jag hällde över massan i en tallrik och jobbade in sockret och äggvitan förhand). Forma till en rulle och plasta in och låt vara i kyl tills det ska serveras. Klart!

 

  

 

Så denna mandelmassa ska i morgon serveras i mina hemgjorda semlor.
Vi hoppas på att det kommer smaka super! :)

 

Nu är det sängen som väntar.. är skapligt trött efter 4 dagars skidåkning, behöver ta igen några timmars sömn :)

 

Natti natti
Kram Rebecka

 

5 kommentarer

    • Ja det kanske hade gått bättre då den är bredare i botten va? Men då vet man det till nästa gång :) Jag ska nog införskaffa mig en matberedare istället tror ja! :)

Kommentarer är stängda.