Hemgjord semla

Idag är dagen då man får svulla i sig en mastig semla! och när man har gjort allt från grund och botten smakar det på något sett mycket godare :)

Igår gjordes också en ny variant av vaniljkräm som jag lyckades mycket bättre med än den förra jag gjorde för ett tag sen (blev dock en god vaniljsås istället) och receptet hittade jag på denna fantastiska blogg. Me like, mycket gott finns det att kika på där inne :)

Såhär gjorde jag receptet på den ”lyckade vaniljkrämen” :)

Ingredienser:

  • 2 äggulor
  • 3 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 1 msk maizena
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång

Gör så här:

Ta fram en kastrull och häll i mjölken och vaniljpulvret. Blanda i de övriga ingredienserna och vispa ihop för hand. Låt blandningen sjuda, samtidigt som du vispar tills krämen tjocknar. Va noga med att krämen inte kokar eller bränns vid i botten (jag lät krämen sjuda på läge 4/9 på plattan). Låt krämen svalna, sedan är det bara att använda vaniljkrämen till tex tårtor, kakor eller som jag nu till semlorna ikväll.

Blir både vanliga semlor och vaniljsemlor som jag kommer bjuda på ikväll :) Nom nom nom..

Hoppas ni får en bra fettisdag!

Kram Rebecka

 

 

3 kommentarer

    • Javisst är det så, hembakat is the shit! Ja det tycker jag du ska :) he he, ett helt år på dig att baka semlor, så ingen stress :)

Kommentarer är stängda.