Krämig kycklinggratäng med purjolök och chutney

Idag har mitt mål varit att försöka komma på lite nya recept och har därmed letat runt efter lite nya, då jag är en sån person som har svårt för äta samma mat om och om igen, tröttnar lätt och kan inte äta den rätten på ett bra tag efteråt i såfall.. klart att det går bra ibland, men det är ju alltid kul att testa nya.. och bra är väl det så jag har något jag kan tipsa er om att laga, eller hur? :)

Dagens nya recept hittade jag på denna blogg (som jag ofta gör). Perfekt rätt som går snabbt att laga (med undantag av en svärande Rebecka som inte fick upp mango chutney burken, gaaaah!!)

Här nedan delar jag med mig av receptet på:

Krämig kycklinggratäng med purjolök och chutney

  • 1 grillad kyckling, rensas och skäres i bitar
  • 1 purjolök, strimlad
  • smör att steka i
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme friache
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk soja
  • 1 msk kalvfond
  • salt och svartpeppar

Gör såhär:

Lägg kycklingköttet i en ugnsform. Stek purjolöken mjuk i smör. Tillsätt mango chutney, grädde, creme fraiche, soja och fond. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Häll detta över kycklingköttet. Ställ in gratängen i ugnen 200 C ca 20 min tills allt är genomvarmt och fått lite fin färg. Servera med en god sallad, stekta grönsaker eller ris om man hellre föredrar det.

    

Det var verkligen en riktigt god smak på den här gratängen! Ni måste testa (!!)

Ett tips på vart man kan köpa billig grillad kyckling här i Linköping är på Priso för 25:-/ st, Perfekt ju! (fick tipset av min kusin).

Är lite små trött idag, men ska nog försöka dra mig ur soffan nu och sätta mig i mitt ”pysselrum” och fortsätta med det jag börjat med :)

Ha de bra!

Tjingeling