Chokladknäckssnittar

Knäckiga chokladsnittar har blivit en av mina favoritkakor att baka här hemma. Det bästa med dem är att de är enkla att göra och oftast har man alla ingredienser hemma och dessutom är de sjukt goda! Passa på att göra en dubbel sats när du ändå är igång, för jag lovar att de har en rykande åtgång!

Knäckiga chokladsnittar cirka 16 st.

INGREDIENSER:

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 50 g mörk choklad till garnering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Vispa smör och socker poröst
  4. Rör ner sirapen.
  5. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg.
  6. Form degen till en rulle och lägg den på plåten.
  7. Grädda i 15-20 minuter.
  8. Ta ur ugnen och låt de svalna något.
  9. Skär sedan längden i sneda, cirka 2 cm breda bitar.
  10. Lägg över dem på ett galler för att kallna.
  11. Under tiden de kallnar smält chokladen över vattenbad.
  12. Ringla sedan chokladen över kakorna.


Kolla gärna in fler av mina goda recept på snittar: