Kanelbullesnittar

Snittar är nog den snabbaste och smidigaste småkakan att baka. Krävs inte mycket insats och det är dessutom väldigt gott. Allt som oftast brukar de flesta ha alla ingredienser hemma redan vilket är ett plus. Ska du bjuda på hembakat fika som dessutom smakar som kanelbulle, tveka då inte att baka den här enkla kakan!

Kanelbullesnittar, cirka 25 st

INGREDIENSER:

  • 150 gram smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk malen kardemumma
  • 1.5 tsk malen kanel
  • Pärlsocker
  • 1 ägg

GÖR SÅ HÄR:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Ställ fram alla ingredienser som ska användas.
  3. Nyp ihop rumsvarmt smör, strösocker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver, 1 tsk av kanel och kardemumman (spara resten till utbakningen) till en smidig deg.
  4. Dela degen i två delar och rulla sedan dem till två längder och lägg på plåten. Tips! Använd lite mjöl på händerna om du tycker att degen blir för kladdig att hantera när du ska rulla.
  5. Platta till degen en aning med händerna.
  6. Pensla sedan med ägg och strö över resten av kanelen och kardemumman samt pärlsocker.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 min.
  8. Tag ut och låt svalna någon minut innan du försiktigt skär dem i snittar. Vänta inte för länge bara, då finns risk att de går av.
Redo att åka in i ugnen
Urtagna från ugnen och snittade.
Redo att bjudas på – mums!

Kakorna förvaras i burk samtidigt som de gör utmärkt att frysa in och ta fram när det är dags att fika på hembakat.

Lycka till med bakningen!

DU HITTAR MIG OCKSÅ PÅ INSTAGRAM: @madebyrebecka