LCHF-bröd

Äntligen har jag efter många herrans försök, hittat ett gott och brödliknande Lchf-bröd som kallas ”The franska”.

Det är roligt när man väl hittar recept som levererar det man förväntar sig!

Om du som jag inte riktigt hittat ett bra substitut ännu till bröd, är detta recept verkligen något att testa.

Recept kommer från lchfarkivet

The franska ca 15-20 skivor

  • 3 st Ägg 
  • 6 st Äggvita
  • 250 g Ost (riven)
  • 1/2 tsk Salt
  • 2 msk Fiberhusk
  • 1 dl Mandelmjöl
  • 2 dl Pofiber
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 st Ägg till pensling
  • 1 msk Blå vallmofrön

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke (förutom vallmofröna).
  3. Riv osten så fint som möjligt. Har du köpt färdigriven ost kan du köra den i en matberedare för att få den i lite mindre bitar.
  4. Blanda ner ägg, äggvitor och den rivna osten i de torra ingredienserna och blanda ihop. Tänk på att inte arbeta degen för mycket, då tappar bakpulvret sin funktion att svälla. Så, när du ser att degen har blandats slutar du arbeta den.
  5. Samla ihop degen i mitten av skålen så det är en liten klump.
  6. Förbered en plåt med ett bakplåtspapper på.
  7. Ta upp degen med blöta händer och forma den till en fin oval formfranska. Lägg den på plåten.
  8. Pensla den med vispat ägg och strö vallmofrön över.
  9. Skär 4-5 sneda skåror uppe på brödet så att det blir fina skåror på brödet.
  10. Ställ in i ugnen och släng en deciliter vatten i botten på ugnen och stäng ugnen snabbt. Detta gör att brödet får en lite mer krispig yta. Grädda brödet i 50-60 minuter.
  11. När det är klart tar du ut det och låter det svalna på ett galler.

Skär brödet i lagom tunna skivor och frys in det som inte ska ätas direkt. Perfekt bröd att ta fram och rosta.

Tips: gör bearnaisesås av de överblivna äggulorna. 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.