Smulpaj med blåbär och hallon

Paj med vaniljsås är något av det godaste jag vet i fika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst.

Det tillsammans med hembakta kärlekmums blev lördagens fikabjudning här hemma.

Smulpaj med blåbär och hallon

  • ca 4 dl blåbär/hallon
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl1 dl havregryn
  • ¾ dl socker
  • 1 nypa salt
  • 125 g smör, rumsvarmt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en pajform, 24–26 cm i diameter. Blanda blåbären/hallonen med potatismjöl och socker. Bred ut dem i botten på formen.

Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg. Fördela smuldegen över bären. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–30 min.

Smulpaj med blåbär och hallon

Smulpaj med blåbär och hallon 2

Smulpaj med blåbär och hallon 1


Kommentera


*

− 4 = 6