Paj med vaniljsås är något av det godaste jag vet i fika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst.
Det tillsammans med hembakta kärlekmums blev lördagens fikabjudning här hemma.
Smulpaj med blåbär och hallon
- ca 4 dl blåbär/hallon
- 1 msk potatismjöl
- 1 msk strösocker
- 3 dl vetemjöl1 dl havregryn
- ¾ dl socker
- 1 nypa salt
- 125 g smör, rumsvarmt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en pajform, 24–26 cm i diameter. Blanda blåbären/hallonen med potatismjöl och socker. Bred ut dem i botten på formen.
Smuldeg: Häll mjöl, havregryn, socker, salt och smör i en bunke. Nyp ihop alla ingredienserna med fingrarna till en smulig deg. Fördela smuldegen över bären. Grädda pajen längst ner i ugnen i 25–30 min.
Du måste vara inloggad för att kunna skicka en kommentar.