Krämig kasslergratäng

Ibland behöver man inspiration på ny mat, då man gärna fastnar i samma mat-träsket. Ett tips till er då är att kika in varje söndag på Matplatsen, för Viktoria som skriver bloggen listar upp en veckomatsedel varje vecka som man kan få lite tips och inspiration ifrån, super bra!

Jag gjorde då förra veckan en Krämig kasslergratäng som smakade helt underbart gott!! Gillar ni kassler så måste ni prova, helt klart! Mums!

Krämig kasslergratäng bild 3

  • 1 bit kassler
  • 2 tomater
  • 1/2 färsk ananas (alt en burk)
  • 1 bit gräddädelost
  • 3 dl grädde
  • riven mozzarella
  • salt & peppar

Gör så här:

Skiva kasslern tunt och lägg i en form. Skiva tomaten och lägg en skiva ungefär mellan varannan kasslerskiva. Gör likadant med osten. Skär ananasen i bitar och lägg runt om. Häll över grädden, salta & peppra. Ställ in i ugnen, 175 C, ca 20 min.

Strö sedan över lite riven mozzarella och gratinera en stund i 225 C tills ytan får fin färg.

Servera med en god sallad!

Krämig kasslergratäng bild 1

Krämig kasslergratäng bild 2

Krämig kasslergratäng bild 3

Bilderna visar inte sitt rätta i jämförelse hur det smakade kan jag meddela :)

Ni får helt enkelt prova och se vad ni tycker!

Ha en fortsatt bra dag i ruskvädret!


Kommentera


*

− 3 = 1