Ananaspaj

Den här pajen är en av mina favoriter, längesedan nu jag åt den tyvärr, men i helgen som var fick jag bjuda på denna super goda paj till ett par vänner som kom över på middag och den uppskattades :)

Det här måste vara den enklaste och bästa receptet på pajbotten som jag gjort och testat, den blev sådär perfekt! Jag förberedde pajen helt klar på dagen och den fick vila i kylen tills dess att det var dags för efterrätten, vet inte om det hade något med saken att göra :).

Kan tänka mig att den här pajen skulle vara god att göra till vilka frukter eller bär som helst, ska testa med blåbär och hallon nästa gång och se om det blir ris eller ros :)

Receptet har jag hittat på Linneas skafferi.

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg (jag använde äggersättning No Egg, funka lika bra det med)
  • 3 små burkar krossad ananas

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.

Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör sist i den avrunna ananasen. Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten.

Ananaspaj bild 2

Ananaspaj bild 3

Ananaspaj bild 1

Ananaspaj bild 4

Ananaspaj bild 5

Jag serverade pajen med vaniljglass men det går nog lika bra med vaniljsås om man hellre vill det!

Den här måste ni baka om ni inte gjort det innan, sinnes goood!