Kladdkaka med maraboufrosting

Har ni sett den nya marabou philadelphiaosten som kommit? Jag var bara tvungen till att testa att baka något med denna och det fick bli en enkel kladdkaka med lite god frosting på, chokladig och mäktigt, men god!

Någon som har något annat tips som man kan baka med denna, hojta isåfall :)

För den som vill testa att baka denna kaka kommer receptet nedan.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 ägg

Frosting:

  • 1 ask philadelphia marabou
  • 100 g smör
  • 3 dl florsocker

Gör så här:

Smält smöret. Rör ner socker och ägg.
Blanda ihop kakao, vaniljsocker och mjöl och rör ner i smeten med slickepott.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant och häll sedan i smeten till kladdkakan.
Grädda kakan i cirka 15 min i 175 grader.
Låt svalna.

 

 

Gör sedan under tiden frostingen genom att blanda ihop ingredienserna till en jämn smet, ett tips är att se till att smöret är rumsvarmt innan du sätter igång så går det mycket lättare att blanda ihop.

 

 

 

Ser rätt gott ut eller hur? :)

 

När kakan nu har svalnat brer du över frostingen jämnt och fint så gott det går.

 

 

Nu är det bara att skära upp en lagom bit och hugga in :) lite vispad grädde till hade faktiskt inte varit fel, men denna gång blev det inte så, det får jag vispa till för nästa omgång :)

 

 

Ha en bra kväll!

 


Kommentera


*

3 + 6 =