Falukorv i ugn nr.2

Passar på när jag fortfarande har energi kvar att lägga in ett till mattips, falukorv kan man aldrig få nog av, eller hur? Det går att göra hur många varianter som helst på ugnsbakad falukorv och här kommer jag visa en annan variant.

Ingredienser:

  • Falukorv 800 g
  • senap
  • ketchup
  • ostskivor
  • salt,peppar
  • 1 frp krossade tomater
  • 1-2 dl grädde
  • riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Gör i ordning korven genom att skära skåror ca 1,5 cm djupt genom hela korven. Fyll korven med senap, ketchup och ostskivor i mellan varje skåra. Krydda med salt och peppar över korven och häll över krossade tomater så att det rinner ner över. Häll lite grädde i botten på formen så det blir lite mer sås. Avlsuta med att toppa korven med riven ost.

In i ugnen i ca 25 min, tills den fått fin färg.

Till falukorven serverade jag blomkålsmos, som också är ett bra alternativ till potatismoset om man vill byta ut det :) Googla på blomkålsmos så kommer det att dyka upp hur många recept som helst!

Enjoy!