Saffransbiscotti a´la Leila

Jag kör väl på med temat jul här nu i sluttampen av december, I år känns det inte som jag gjort lika mycket som förra året då jag typ hade 10 sorters godisar och annat smått och gått, men har och andra sidan tjuvstartat i november redan med juliga bakningar :)

Jag ville i år testa på att göra saffransbiscotti istället för pepparkaksbiscotti som jag gjorde förra året och ja dom var mycket lätta att göra och blir en sån fin färg på dom! Dessa har jag gjort för att kunna ha med som gå bort present i jul.

Receptet hittade jag här och skriver även ner det till er nedan:

Ingredienser

100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
råsocker alt vanligt strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret tillsammans med saffran,

häll över i en bunke och rör ner äggen.

Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel

och vänd ner det i bunken.

Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Sen är det bara att förvara dom i en burk med tätslutande lock eller slå in i lite cellofan och ha med dig som en gå bort present nu i jul.

Och med det så får jag önska alla en riktigt god jul!!

Kram Rebecka


Kommentera


*

12 − = 4