Hemgjorda doftljus

Hemgjorda ljus i kopp har jag ju testat på förr och om du går in här så ser du hur jag gjorde då, men denna gång ville jag testa att göra ljus av annat slag nämligen med doft och även en annan färg än vit.

Jag började med att hitta gamla glas och liknande på myrorna i stan och kvar hade jag gjutmassan från förra omgången av ljustillverkningen, men det jag också skrev om då var att man kunde likväl spara stumpar av ljus som blivit över och smälta ner dom.

Här är ett litet kollage ifrån instagram som jag la upp igår

som ni ser på översta lilla bilden så är massan nästan smält, lite kvar som ska smälta bara. Jag gjorde som så för att få färg på ljusen så smälte jag ner två små värmeljus i rosa tillsammans med gjutmassan så blev det en sån där svag färg av rosa som passar bra till doftoljan som jag köpte på Panduro, jordgubbsdoft.

När massan smält och är helt genomskilning så droppar man i ett gäng droppar med doftoljan tills det doftar lagom mycket.

Denna gång hade jag också köpt färdiga vaxade vekar, också det på Panduro. Det var lite smidigare tyckte jag nog och det sätter du bara ner i glasen du valt att ha ljusmassan i (se bild ovan).

Häll sedan i lagom mycket massa i glasen och låt stå att stelna i 12 timmar innan man klipper till veken till lagom längd.

Sen är det bara att tända ljusen, eller i mitt fall ge bort även detta i gå bort present. Alltid kul att kunna ge bort något man själv skapat tycker jag.

Som sagt mer beskrivning på detta hittar du på länken längst upp.