Kesellascones/bröd

I Lördags morse vaknade vi skapligt då min sambo skulle upp och simma tidigt.. och jag kunde inte somna om så jag låg och surfade lite frukostar, hungrig som jag var :) Jag hittade då ett recept på ett relativt ”nyttigt” recept på bröd/scones och tänkte att det skulle vara värt att lyxa till det med när sambon kom hem från simningen och så fick det bli.. mycket gott, snabbt och enkelt recept också.

Hittade receptet på en blogg som heter familjensundberg.se och tackar så hemskt mycket för det goda receptet! :)

Ingredienser till 4 scones/bröd:

  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl dinkelsikt
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl kesella
  • 1 msk hela linfrön
  • Linfrö till garnering
Gör så här:

 

Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt därefter övriga ingredienser. Rör väl, klicka ut till 4 bullar. Strö på linfrö. Grädda på 225 grader i ca 10 minuter.

 

 

Så enkelt och snabbt va det klart.

 

 

Åt dessa scones med philadelphiaost på och det är ju såå sjukt gott! Mmmm!

 

 

Så till nästa helg så är det bara till att ni testar att baka dessa :)

 

Trevlig söndagskväll!

 


One Response

Kommentera


*

14 − 8 =