Kycklingfilé i balsamsås med rostade rotfrukter

Den här rätten var förut en av mina standarn maträtter och nu har den äntligen hittat tillbaka till mig :)

Lätt att göra och den sköter sig själv i ugnen förutom lite tricks med rotfrukterna samtigt där, men det gick rätt smidigt.

Såhär gör du:

Ingredienser till rotfrukterna

  • 1 sötpotatis
  • 4 morötter
  • 3-4 rödbetor
  • olivolja
  • havssalt

Ingredienser till kycklingen

  • 4 kycklingfileér
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk kalvfond
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • oregano

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär rotfrukterna i ganska lika storlekar, lägg dom i en bunke och blanda i olivolja och lite havsalt och vänd runt. Lägg rotfrukterna på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen ca 30-40 min. Rör om i mellanåt så att det blir jämnt fördelat.

 Krydda sedan kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna och lägg i en ugnsform.

Blanda vispgrädde med balsamvinäger, vitlök och kalvfonden, häll det över kycklingen i formen.

Ställ sedan in i mitten av ugnen i 15 min (ta ner rotfrukterna ett steg och låt dom stå kvar efter att kycklingen är klar om det behövs)

Nu är också rotfrukterna klara i ungefär samma tid som kycklingen, något längre var den inne.

Mycket smaskigt! Man kan förslagsvis servera med ris eller pasta istället om man vill.

________________________________________________________________________

Nu är det tametusan en liten gnutta svensk sommar som har kommit tror ja, vi får väl se hur länge det varar :) Vi får iaf våra soliga dagar om några veckor som man kan leva länge på :) Cypern bokat till v.29, härligt ska det bli och i år satsade vi på både all inclusive, havsutsikt och dessutom superierum :) Lyx ska det bli!

Hoppas ni får en fantastiskt semester!

Kram

 


2 Responses

Kommentera


*

15 − = 8