Bacon och fetaostfylld köttfärslimpa

Mums!!! Mat måste man ju ha i mellan alla smaskiga bakningar också eller hur? Var länge sen jag tipsade er om någon mat, så vad passar inte bättre än en söndag som denna, perfekta söndagsmaten!

Köttfärslimpa har jag ju visat er förut men inte just med denna smaksättning, den här rätten går ju att variera i det oändliga, så kanske kommer jag visa er någon mer smaksättning i framtiden!

Ingredienser till 4 port köttfärslimpa:

  • 1 paket bacon
  • 500 g köttfärs
  • 1/2 paket fetaost (jag hade bara det, men ta gärna mer om du har)
  • 2 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk kalvfond
  • 0,5 tsk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Strimla baconet och stek. Blanda alla ingredienser ordentligt och lägg upp i en ugnsform i form av en limpa.

Sätt in i ugnen och sänk värmen till 175 grader, tillaga i 45 minuter.

Till köttfärslimpan serverade jag med en gräddsås gjord på grädde, creme fraich, soja och kalvfond som jag bara kokade ihop en liten stund.

Ja, svårare än så var det inte :)

Smaklig spis och trevlig söndag!


One Response

Kommentera


*

− 2 = 2