Sju sorters kakor – Chokladbollar

Kanske inte ingår i sju sorters kakor vanligtvis, men på mitt sätt gör dom det! :)

Chokladbollar måste ju vara det absoluta klassiska bakningen när man var liten och även nu, så gott och så enkelt! Jag gjorde mina på samma sätt som jag gjorde med chokladbollar med glamour förutom chokladöverdraget och jag hade inte i arrak smaken där heller.

Jag fick ut 18 st av detta recept..

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 1/2 dl kokos
  • 3 msk kaffe
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker ( vaniljpulver har jag tagit istället)
  • en liten nypa salt

Gör så här:

Stoppa alla ingredienserna i en bunke och låt stå tills smöret blivit rumstempererat. Använd händerna och gör till en deg. Rulla till bollar, ganska små..

och rulla sedan i kokos eller socker.

Förvara chokladbollarna i kylen i en burk eller frys in dem.

Jag skulle kunna tänka mig att vara hemma hela dagarna och bara baka baka baka :) speciellt om vädret är som idag! men det är inget jag skulle vilja ha som yrke, tror inte att jag skulle tycka att det var lika roligt att baka om man ”måste” göra det dag ut och dag in. Jag är glad att ha det som en hobby i varje fall :)

Livet leker! :)

Tjing!