Sju sorters kakor – Partypågar

Kommer ni ihåg dessa kakor?? Det här är en gammal klassiker, kommer inte ihåg riktigt vart jag åt dom när jag var liten, men minns att de var sjukt goda! Vattnas i munnen när jag tänker på hur goda dom var. De här är bara en variant av de såkallade partypågarna som man kunde köpa i affären förr, det var någon slags gråaktig glasyr på pepparkakorna och sen strössel.. efter att ha letat runt lite så fann jag bara några ynka sidor som visste vad de här kakorna var…

Det ända du behöver för att göra liknande ”partypågar” som förr är:

  • Pepparkakor
  • vit choklad
  • strössel

Smält den vita chokladen i en bunke över vattenbad.

Pensla pepparkakorna med pensel med den smälta chokladen.

Strö över strösslet och låt dom sedan svalna i rumstemperatur.

Nu är jag klar med alla sju sorters kakor till min födelsedag som är i morgon! Första gänget kommer då.. sen på lördag blir det mer firande :)

Har idag förutom att jag gjort kakorna ovan även testat att göra lite energibars till Peter som han kan ha med sig under långlöp eller innan/efter träning, har inte testat själv hur det smakar än, men det återstår att se (recept kommer i separat inlägg om det var något att ha =P)

Nu blir det lite slapp i soffan innan sängen väntar!

Trevlig måndag alla!

Kram Rebecka