Viltlax stod på menyn idag..

Var först lite skeptisk till denna rätt.. lax med en sås på vilt och kantarellfond och lingon lixom.. hmm konstigt combo tyckte jag, men efter att ha läst många bra kommentarer om denna rätt så kan jag ju inte vara sämre än att ge den en chans i alla fall! :)så det gjorde jag och jag måste säga att det var en bra smak på den här rätten och man glömmer lixom bort att man äter lax, ett bra alternativ när man börjar tröttna på laxsmaken men ändå vill ha fisk kanske? :)

Nu måste du ju också testa den här rätten, så därför får du här nedan receptet av mig!

Ingredienser:

  • 4 laxfiléer (tinade) eller färsk lax i bit
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk vilt och kantarellfond
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.

 

 

Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.

 

 

Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

 

Servera laxen med såsen och broccoli eller pressad potatis om man hellre föredrar det och vill ha mer kolhydrater :) hihi..

 

Idag har jag också testat att göra kesoplättar som jag hört mycket gott om, men har dock inte hunnit smaka dom ännu, så det får bli ett senare inlägg om dom (om de är goda förstås).

 

Ha nu en fortsatt bra måndag! Min har hitintills varit hur bra som helst :) Lycklig över vårvädret och pigg och glad! woop woop! :)

 

Tjing!

 


2 Responses

    • Rebecka says:

      Härligt! Ja den här kan man ju variera med både kött, fisk och fågel :) Tror jag gjort någon liknande fast med fläskfilé i panna någon gång :) Gott! :)

Kommentera


*

70 − = 63