Guda goda kolasnittar!!

Japp så sant som det står.. Jag är inte egentligen så förtjust i kakor och bakelser, men tycker det är desto roligare att baka åt andra som uppskattar hembakt, men måste ändå säga att dessa kolasnittar är beroendeframkallande :) Mums!

Mor och far var här i förmiddags och fikade, så efter frukosten så började jag baka kolasnittarna och kan tipsa er om att det är ett väldigt enkelt och snabbt recept som passar perfekt om man vill slänga ihop en kaka snabbt om man får oväntat besök (går nästan lika snabbt som att åka till affären och köpa färdiga kakor, men för mig BIG NOOO NOOO) :)

Detta recept har jag tagit ur Leilas bok, piece of cake och här får du receptet av mig.

Ingredienser:

  • 100 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.

Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.

Dela degen och rulla ut till två längder.

Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.

Räffla med en gaffel.

Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.

Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.

Förvara gärna kolasnittarna i en burk med tättslutandelock (om det finns några kvar efteråt förstås).

Skönt med helg alltså! Fint väder och plusgrader på det :) härligt!

Nu kanske jag ska ta och fortsätta klippa lite muggar då.. eller börja sy lite som står på min to-do-lista. Ja vi får se hur mycket inspiration jag har, bara jag sätter mig så brukar inspirationen inte vara några problem :)

Trevlig helg önskar jag dig!

Kram Rebecka