Kesoplättar

Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag hade gjort kesoplättar och att jag skulle återkomma i ett nytt inlägg med recept om dessa var goda.. och jaaa eftersom jag nu ägnar ett eget inlägg till de så var dom klart godkända :)

Mycket goda frukost/lunch eller kvällsmats plättar, smakar lite som pannkakor men ändå inte.. svårt att förklara, men supergott var det, jag vet att det låter lite skumt, kesolättar, men det smakar inte keso! så för er som inte gillar det annars så kan jag meddela er att de går att äta utan smak av keso :))

Man kan också göra mycket olika smaksättningar på plättarna och även ha många olika tillbehör till, några jag snappat upp är att tillsätta kanel eller rivna äpplen i smeten och så kan man äta kesoplättarna som dom är eller så är det väldigt gott med turkiskyoghurt med lite bär till! Mums! Men jag åt min hemgjorda vaniljyoghurt (bytte ut grädden mot kesella) med jordgubbar till plättarna och det var suuupergott! Ja du kan säkert komma på ännu mera förslag på vad du kan ha dom till eller smaksätta med, smaka dig fram!

Jag hittade detta recept på en av bloggarna jag följer och det är 56kilo. Tack för det! :)

Och endast dessa 4 ingredienser behöver du:

  • 2 ägg
  • 250 g keso
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 nypa salt
Gör så här:
Mixa allt med stavmixer och låt stå en liten stund (15 min ca), klicka ut och platta lite i en panna med smör.
Stek på ganska svag värme en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
Servera med valfritt tillbehör.

 

Ja så enkelt var det! Testa ni med :)

 

I morgon ska vi i receptionen få åka iväg på lite kickoff och det ska bli sååå skönt och mysigt! :) Så nu är det dags att packa lite och ta ut den underbara kycklingen ur ugnen som doftar mumma (återkommer med recept).

 

Ha en bra onsdag!

 

Tjingeling

 

En kommentar

Kommentarer är stängda.