Leilas Almond Rocky Road

Igår kändes det som jag bara befann mig i köket från det att jag kom hem till lite senare på kvällen :) Gjorde en ny kycklingrätt i ugn och sen gjorde jag dessa härligheter, nämligen Leilas Almond Rocky Road.

Världens lättaste och rätt smarriga godisbitar. Vi ska ju iväg på kickoff jag och mina kollegor idag och då vi pratade om att köpa med oss en stooor påse godis så tänkte jag att jag ville göra lite eget godis dagen till ära också, och dessa små knyten ska jag nu ge bort i bilen till mina kära kollegor! :)

I det här receptet är det salta mandlar istället för jordnötter som det är i orginalreceptet, och även här har jag då inte köpt färdiga salta mandlar i butiken utan jag har saltat och rostat dom själv, vilket är superlätt!

Vi börjar med mandlarna…

den här bloggen fann jag ”receptet” och såhär gör du:

De salta och rostade mandlarna gör du enklast genom att lägga en valfri mängd mandlar i blöt under tiden ugnen värms upp till 225 grader.

När ugnen är varm hälls vattnet av från mandlarna och de läggs i en ugnsfastform, salta rikligt och vänd runt mandlarna så att de täcks av salt Sätt in formen i ugnen 5-10 minuter. Ta ut formen och låt mandlarna svalna innan de hälls upp i en skål. Klart!

Nu till receptet på godiset som jag hittat på Leilas sida och jag har halverat hennes recept..

Ingredienser:

  • 300 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • 1 påse dumlekolor
  • 1 näve mini marshmallows
  • 100 g salta mandlar

Gör så här:

Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt svalna något.

Blanda samtliga ingredienser med den smälta chokladen.

Häll ut blandningen, cirka 3 cm tjock, på en bricka med bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp.

När kakan har stelnat skär upp den i stänger.

Nu är det bara att mumsa i sig dessa små härligheter :)

Och vill man som jag ge bort lite godis till personer man tycker om så är det väldigt fint och mycket enkelt med lite celofanpapper och ett litet band att knyta runt, klart på ett kick!

Nu är det dags att bege sig mot kolmårdsskogarna.. :) hehe, vet inte exakt vart det ligger dit vi ska men mot kolmården iaf..

Vi hörs!

Tjing!

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.