Lövbiffsrullader med god gräddsås..

Är en utav mina favoriträtter faktiskt, lätt att laga, gott att äta och det är en perfekt fredagsrätt! :)

Jag måste ändå säga att man är lite små seg idag efter gårdagens kickoff.. ja nu kan man ju tro att vi hade världens partaj igår.. men icke.. kanske är det åldern som börjar smyga sig fram.. är ju snart inte ungdom längre :) haha.. Nej men alltså shiiit va fint det var där, vi var på ett ställe som heter Wreta Gästgifveri kan bara varmt rekommendera er att åka dit om man vill ha tid för sig själv och sin partner! Lugnt, tyst och helt underbart mysigt med brasa i (nästan) varje rum och levande ljus överallt :)) Ah mycket bra betyg får dom av mig och säkerligen ifrån mina kollegor också! En liten present hade våran chef fixat till oss också och just nu står den här på mitt vardagsrumsbord tills jag vet vart den sen ska placeras härnäst, Fin va? :) Tack Mallan!!

Nu till receptet på Lövbiffsrulladerna..

Ingredienser:

  • Lövbiff
  • 1 ask philadelphia vitlök och örter
  • Vispgrädde (ca 4 dl)
  • Oxfond med rödvinssmak
  • Några skvättar rödvin
Gör så här:
Blanda philadelphian med en liten skvätt av grädden så blir det lättare att bre ut på lövbiffen sedan. Bre på philadelphian på hela lövbiffsskivan och rulla sedan ihop och fäst med 2 tandpetare.

 

 

Bryn sedan rulladerna i smör i stekpanna tills dess att de nästan är klara.

 

 

Tillsätt sedan grädden över rulladerna så att de är halvtäckta och häll i lite fond och rödvin. Låt det sedan koka ihop lite innan du smakar av, tillsätt mer fond och rödvin om så önskas.

 

 

När du är nöjd med smaken, låt puttra ihop i ytterligare 10 min,
sedan är det klart att serveras och förslagsvis med en riktigt god fräsch sallad! :)

 

Mmm.. fick lite rullader över som jag nu ska frysa så att jag har något gott att ta fram om det krisar i veckan! :)

 

Nee nu jäklar är det slapp i soffan resten av kvällen för i morgon taggar vi för födelsedagsfirande och 3 kamp på kvällen! Härligt!

 

Trevlig fredag!