Silviakaka

Den här kakan var väldigt länge sedan jag bakade, förut var det en av mina standard bak, den är grymt god och lätt att baka, men nu tänkte jag att det var dags att göra den igen.

Vi skulle till ett par vänner över på grill och fotboll i fredags och då jag skulle ta med mig något gott till efter maten så fick det helt enkelt bli den här :)

Receptet på denna kaka från början vet i tusan vart jag hittade men nu följde jag iaf receptet på Matplatsen och här har du det:

Ingredienser till en rund springform (vill du göra i en långpanna så dubblar du bara receptet)

 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 1 dl vatten
 • 2 dl vetemjöl
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 tsk bakpulver

Glasyr

 • 100 g margarin
 • 1 dl strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 ägggula
 • riven kokos

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt,

Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten.

Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten.

Ställ in i ugnen i 175 grader, i 30 minuter.

Gör glasyren:
Smält margarin i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker. Vispa ner äggulan försiktigt. Låt glasyren svalna lite och bred den över den avsvalnade kakan. Strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund innan den serveras.

Just nu pågår bullbak såhär på en måndag :) Jag gjorde en sats igår faktiskt och sen fick jag lite jäst över som jag tänkte passa på att göra något med och då fick det bli bullar igen. Nu har jag fått in snittsen på det här så kanske det blir mer bullar framöver. Jag har fryst in de flesta förutom ett smakprov, så är ni sugna på fika och har vägarna förbi så är ni välkomna :)

Trevlig måndag!