Lingongryta..

Jag har verkligen varit super dålig på att uppdatera med inlägg, men har haft en liten svacka och har inte riktigt haft någon inspiration till att varken baka eller laga någon ny maträtt, men nu har jag iaf fått till en ny rätt.

Det började i vanlig ordning att jag sökte runt lite och denna gång sökte jag faktiskt på skinkinnanlår som jag hade hemma i kylen som jag var tvungen till att laga något av och då hittade jag denna lilla gryta och den blev klart godkänd. Jag gjorde inte den riktigt så ”smal” som den var i orginalreceptet utan tog mer grädde än vatten och såhär blev det..

Ingredienser:

  • 500g skinkinnanlår
  • 1 gul lök
  • 1-2 st morötter i skivor
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • philadelphiaost (lite grann för att den skulle bli lite tjock)
  • 1 köttbuljong
  • 1/2 dl lingonsylt
  • lite soja för färgens skull
  • salt och peppar

Gör så här:

Skär köttet i smala strimlor och stek dem i lite smör tillsammans med den skivade löken i ett stekpanna (gärna en djupare), salta och peppra lite grann.

Häll på vatten och grädden och lite philadelphiaost när köttet börjar bli klart och vispa runt så det blandar sig. Lägg också ner morötterna, lingonsylten och buljongen i pannan och låt koka upp.

Låt grytan små koka tills att köttet är helt klart och att morötterna är lagom mjuka.

Tillsätt några droppar soja och smaka sedan av.

Serveras tillsammans med broccoli eller något annat gott.

 

Fotbolls EM på tv just nu, står alltid på nuförtiden :) Faktiskt tycker jag det är lite kul ändå att kolla på andra lag än Sverige.. så ja nu får det bli lite tv tittande.

Tjingeling