Kanelbullar!!

Satans gott det är med nybakta kanelbullar då!! Har aldrig lyckats förut med bullar och då jag tyckt det varit lite tråkigt så har jag inte gjort det mera, men nu när jag fått min matberedare som ändå kan göra en lite sats så funkar det kanon bra! I söndags gjorde jag en sats med bullar 25 st och igår efter jobbet gjorde jag en sats igen :) Nice, nu är frysen fylld för en stund :)

Jag gjorde de här kanelbullarna enligt receptet på recepten.se och här kommer det..

Ingredienser

Deg:

 • 25 g jäst för söta degar
 • 75 g smör
 • 2 1/2 dl mjölk
 • 1/2 dl strösocker
 • 1 krm salt
 • 1 tsk malen kardemumma
 • ca 7 dl vetemjöl

Fyllning:

 • 75 g smör
 • 1/2 dl strösocker
 • 1 tsk kanel
 • någon dutt med kardemumma också

Övrigt:

 • 1 ägg
 • pärlsocker

Gör så här:

Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om. Använd gärna matberedera/hushållsassistent eller elvisp med degkrokar för att få in vetemjölet ordentligt. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 min övertäckt (eller till dubbel storlek).

Gör fyllningen. Rör ihop smör (rumsvarm), socker och kanel och kardemumma. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen.

rulla ihop och skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.

Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna, strö sedan över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter, låt dom sedan svalna på ett galler under duk.

Nu är det bara att njuta av en färsk kanelbulle med ett glas kall mjölk! MUMS!!!