Ägg och baconmuffins

Här kommer ett tips på ett par ljuvliga ägg och baconmuffinsar, ett perfekt LCHF mellanmål/frukost/kvällsmål. Super smidigt att ta fram om man blir lite små hungrig på jobbet eller hemma, de kan ätas när som helst helt enkelt :)

Recept på ca 12 större muffinsar

Ingredienser:

  • 10 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 pkt bacon
  • 2 dl riven ost (jag hade cheddarost, men går bra med vilken som)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka baconen. Stek i pannan tills de är knapriga (låt ligga kvar i pannan med fettet). Knäck äggen i en skål och tillsätt grädden och den rivna osten. Rör ihop och tillsätt sedan bacon. Häll smeten i muffinsformar upp till ca 3/4. Använd antingen som jag en muffinsplåt eller så tar du dubbla muffinsformar för att de ska bli mer stabila och inte rinna ut. Grädda i ugnen i ca 25 min eller tills den fått fin färg. Muffinsen förvaras sedan i kylskåpet. Bara att ta fram och äta som den är eller så värma lite i micron.

 

  

 

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.