Morotskakasnittar

Två favoritkakor som satts ihop till en ny kaka, det kan inte bli annat än succé. Jag älskar morotskaka och dess frosting, lika mycket som jag älskar kolasnittar. Så himla gott!

INGREDIENSER

Moroskakasnittar

  • Cirka 2 små eller 1 medelstor morot
  • 0,5 dl brunt farinsocker
  • 100 g mjukt, rumsvarmt smör (väg smöret för mer exakthet)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 3,5 dl vetemjöl (på våg: 210 gram)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära

Frosting

  • 50 g mjukt rumsvarmt smör (väg)
  • 100 g färskost (väg)
  • 1 dl florsocker
  • limezest att dekorera med eller något piffigt strössel, ta vad du har.

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  • Skala och riv morötterna fint. Blanda ihop rivna morötter med farinsocker i en skål. Ställ åt sidan.
  • Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp cirka 3-4 minuter.
  • Tillsätt de rivna morötterna och vispa lite till.
  • Tillsätt vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, ingefära och kanel.
  • Arbeta försiktigt ihop för hand till en jämn deg.
  • Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle. Placera rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  • Tryck till varje rulle lite lätt med en gaffel.
  • Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
  • Låt längderna svalna på plåten på eftervärme innan du har på frostingen.
  • Frosting: Vispa ihop smör och florsocker, tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn och krämig frosting.
  • Bre frostingen över längderna. Garnera med rivet limeskal eller med något piffigt strössel och skär längderna i snittkakor.
  • Servera direkt eller förvara i kylskåpet i lufttät burk.

Alltså så mumsigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *