Möra lövbiffsrullader med mozarella och röd pesto

Jag älskar lövbiff och att rulla in något gott i dem är också så sjukt gott och smidigt. Den här gången har jag använt strimlad mozzarella och salami. Och tillsammans har jag blandat ihop det med röd pesto och brett ut över lövbiffsskivorna. Därefter har de sjudit i panna i 1 timme och blivit sådär underbart möra så de nästan faller isär när du tar en tugga. Passar perfekt att servera tillsammans med pressad potatis och en god sallad. Bjudmat? Javisst.

INGREDIENSER

  • 10–12 skivor lövbiff
  • 3 st mozzarella
  • 12 skivor salami
  • 150 g röd pesto
  • salt, peppar
  • smör att steka i
  • tandpetare
  • cirka 1 liter vatten
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande fond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att skära mozzarellan och salamin i skivor, sedan i strimlor.
  2. Blanda ihop i en bunke tillsammans med röd pesto.
  3. Lägg lövbiffskivorna på skärbräda, salta och peppra något.
  4. Fördela fyllningen på skivorna och rulla sedan ihop. Fäst kanten med tandpetare.
  5. Stek i smör i het panna så rulladerna får fin färg i omgångar. Lägg upp de stekta på en tallrik bredvid tills alla är stekta och fått färg.
  6. Lägg tillbaka alla rullader i stekpannan (om de får plats, annars häll i en större gryta) och häll sedan på vatten och buljong så det knappt täcker.
  7. Låt sjuda utan lock i cirka 1 timme.
  8. Fyll på med mer vatten om det behövs.
  9. Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna.
  10. Höj temperaturen på pannan (grytan) och låt skyn reducera något.
  11. Tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar.
  12. Låt småputtra i minst 10 minuter.
  13. Lägg rulladerna i pannan med såsen och servera med dina tillbehör.