Mums mums kladdkaka

Alltså den här kakan är inte bara underbar att se på, den är också så god som den ser ut. Kladdig kladdkaka, mums mums-fyllning och så en härlig mjölkchokladtopping på det. Du hör ju hur gott det låter. Prova nästa gång det är dags att bjuda på go-fika, den kommer garanterat göra succé. Värt vartenda moment i bakningen.

INGREDIENSER till cirka 6-8 muffins

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 2.25 dl strösocker
  • 1.5 dl brunt farinsocker strö
  • 0.5 tsk äkta vaniljpulver
  • 3 ägg
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 krm salt

Mums mums-fyllning

  • 3 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk agar agar pulver
  • 4 tsk ljummet vatten

Övriga ingredienser

  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 tsk rapsolja
  • Strössel

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram 6-8 muffinsformar och ställ ut på plåt, gärna muffinsplåt om du har.
  3. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
  4. Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna till kladdkakan i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet, med hjälp av en handvisp eller slickepott.
  5. Häll upp smeten i muffinsformarna nästan precis fulla. De sväller inte upp så som vanliga muffins med bakpulver i smeten gör.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna. Se till att hålla koll, då tiden varierar från ugn till ugn. Som sagt, muffinsen får inte bli för kladdig. Då blir den svår att ta loss från muffinsformen sedan.
  7. Låt kladdkakan svalna en stund i rumstemperatur och sedan stelna helt och hållet i kylskåpet, minst 4 timmar, innan du fyller och serverar den.
  8. När det gått 4 timmar är det dags att börja med mums mums-fyllning.
  9. Vispa äggvitan till fasta toppar med elvisp.
  10. Tillsätt strösockret och vaniljpulver, lite i taget under konstant vispning med elvisp tills du får en fluffig och blank smet.
  11. Lägg agar agar pulver och vatten i en liten skål. Rör om och värm upp på högsta effekt i 25 sekunder i micro. Rör om och låt svalna (men inte stelna!).
  12. Häll ner agar agar-smeten i marängsmeten samtidigt som du vispar med elvisp hela tiden så att det inte bildas klumpar.
  13. Spritsa ut din mums mums-fyllning över muffinsen. Ställ muffinsen i frysen i 1 timme.
  14. När 1 timme har gått är det dags att grovhacka mjölkchokladen och lägga i en värmetålig skål. Smält den över vattenbad.
  15. Häll i 1 tsk rapsolja i chokladen, rör runt och låt svalna en liten stund.
  16. Häll gärna chokladen i något som inte är så brett. Jag använder en glaskopp som är bra till detta.
  17. Ta ur muffinsen ur frysen, ta ur dem ur sin form och doppa sedan ner muffinsen i chokladen precis tills den täcker mums mums-fyllningen.
  18. När du doppat alla är det dags för dekorering. Precis innan chokladen hunnit stelna går du på med strösslet.
  19. Ställ tillbaka muffinsen i kylskåpet tills chokladen stelnat helt och hållet.
  20. Klart att servera.

Recept kommer från Camillas blogg @mykithenstories gå in där och kika. Hon har en superbra video när hon bakar dessa muffins om du vill se exakt hur det går till.

Hoppas det ska smaka!