Saffrankärleksmums

Den här kakan är otroligt god och smaken av saffran är fantastisk. Gillar du söta kakor och samtidigt smak av saffran? Då är det här kakan för dig. Tar du däremot bort glasyren, vips så har du en vanlig saffranskaka. Bara den i sig är inte dum alls. Så alltså inget att vänta på – den här saffrankärleksmumsen är ett måste till adventsfikat. Recept kommer ursprungligen från lindasbakskola.se

SAFFRANKÄRLEKSMUMS CIRKA 20 BITAR

INGREDIENSER:

  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 påse saffran, 0,5 g
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g smör, smält
  • 1 dl mjölk

    Glasyr
  • 50 g smör, smält
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4.5 dl florsocker
  • 2–3 msk pressad citron

    Garnering
  • Kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader och förbered en form som är cirka 20×30 cm med bakplåtspapper (eller smörj och bröa).
  2. Vispa samman ägg och strösocker pösigt i en bunke.
  3. Smält smöret i kastrull och tillsätt sedan mjölken.
  4. Blanda ihop vetemjöl, saffran och bakpulver i en annan bunke.
  5. Rör ner smör och mjölkblandningen tillsammans med de torra ingredienserna i äggblandningen. Tips! Häll gärna de torra ingredienserna i en finsil ner i äggblandningen. På det sättet undviker du att mjölet har klumpar med sig ner i blandningen.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 20-23 minuter. Tiden beror på din ugn. Jag rekommenderar att kolla efter 20 minuter med provsticka för att se om den är kladdig eller inte.
  7. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna i formen. Påbörja glasyren.
  8. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser till glasyren i en bunke. Anpassa mängden vätska för att få den lagom bredbar.
  9. Bred glasyren över kakan och strö över kokosflingor. Låt sedan stelna innan du skär i skivor.
  10. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Jag lovar du kommer inte bli besviken! Är du en riktig kakfantast då är det inget att orda om – Prova nu!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM: @madebyrebecka


Kommentera


*

ninety two − 89 =