Saffransrulltårta med apelsinchokladfyllning

Tips inför kommande adventsfikor. Superlätt och himla god kaka att bjuda på såhär i juletider. Så luftig och den nästan smälter i munnen. Den här kakan gick hem oss alla som smakade :)

Saffransrulltårta med apelsinchokladfyllning 

  • 1/2 g saffran
  • 1/2 dl vatten
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • Rivet skal av en apelsin
  • 2 msk kakao
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 dl florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30×40 cm. Smörj det med lite smör.

Stöt saffranet med en tsk av sockret i en mortel. Koka upp vattnet och blanda det med saffranet. Låt det svalna.Vispa ägg och resten av sockret pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke. Vänd ner det och saffranet i äggsmeten med en slickepott.Bred ut smeten jämnt i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.

När botten är klar, strö över lite strösocker över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på ett galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på, lossnar den inte ordentligt kan man ta lite vatten och pensla på bakplåtspapperet. Låt sedan kakan kallna innan fyllningen läggs på.

Fyllning: Skölj apelsinen och riv skalet fint. Rör ihop mascarpone med florsocker, apelsinskal och kakaon. Bred crèmen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Skär i lagom stora skivor.

Done! :)

Saffransrulltårta

Saffransrulltårta

Saffransrulltårta

Saffransrulltårta

Saffransrulltårta

Saffransrulltårta


Kommentera


*

61 − 51 =