Chokladbollskaka

Finns det något som är så gott som chokladbollar? – fråga min syster och hon skulle svara, näe det finns det inte :)

I alla fall såg jag denna skapelse på lindasbakskola och tänkte direkt på att jag skulle baka denna till min systers födelsedag, och så blev det. Så superenkelt och så gott. Toppad med mjölkchoklad gjorde den inte mindre god heller.

Är du en chokladbollsfantast så ska du bjuda på denna kaka nästa gång det är fika på g :)

Chokladbollskaka

  • 8 dl havregryn
  •  150 g rumsvarmt smör
  • 1 dl kokos
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 1/2 msk kakao
  • 3 msk kaffe
  • 2 1/2 dl strösocker
  • Ca 1/2 dl vatten
  • 150 gr mjölkchoklad eller mörk.
  • Pärlsocker eller kokos

Gör så här:

Nyp ihop havregryn med smöret och tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop allt till en lite kladdig deg. Sätt fast ett bakplåtspapper i bottnen på en springform, 22–23 cm i diameter. Tryck ut chokladbollssmeten i formen. Tag bort kanten på formen och stjälp över kakan på en tallrik. Ta bort pappret och bottnen. Smält chokladen över vattenbad. Bred ut chokladen på kakan. Strö över pärlsocker eller kokosflingor och låt chokladen stelna i kylen.

Chokladbollskaka

Chokladbollskaka 1

Chokladbollskaka 2

Chokladbollskaka 3

Chokladbollskaka 4

 Mums!!